Montreal Canadiens NHL-resor & biljetter

Montréal Canadiens: NHL-resor & biljetter

Montréal är förmodligen det häftigaste destinationen för en NHL-resa. Staden brinner för sitt hockeylag och de har även NHL:s största arena som tar över 21 300 åskådare och som även ligger mitt i centrala stan.

Många av innevånarna i Montréal föredrar visserligen att prata franska men det är aldrig någor problem att ta sig fram med engelska.

Matchbiljett

Välj typ av biljett i nästa steg.

Hotell om det önskas

Annars boka enbart biljett.

Jourtelefon dygnet runt

Känn dig trygg under resan

Hjälp med flyg om det önskas

Eller boka flyg själv

Mer om Montréal och Montréal Canadiens

Montréal Canadiens eller Habs som de brukar kallas har en otroligt lång och rik historia. De grundades redan 1909 och hann spela hela åtta säsonger i NHA innan NHL startades 1917. Det gör dem till det äldsta professionella ishockeylaget i världen som fortfarande är aktivt.

Den långa historien betyder även att de vunnit Stanley Cup hela 24 gånger men de flesta var under den tidiga perioden när det var betydligt färre lag och lättare att vinna. Senast de vann var 1992-93 och faktum är att det även var senast ett lag från Kanada lyckades vinna Stanley Cup. Inte minst under 50-70 talet var de ett väldigt dominant lag som vann Stanley Cup hela 16 gånger.

Montréals största spelare genom tiderna
Bland de mer kända spelarna genom lagets historia hittar vi spelare som Maurice Richard, Ken Dryden, Jacques Lemaire, Guy Lafleur, Patrick Roy, Georges Vezina, Henri Richard, Jacques Plante, och Doug Harvey.

Ser vi till modern tid har bland annat Carey Price, PK Subban, Tomas Plekanec, Max Pacioretty, Saku Koivu, Shea Weber, Alex Kovalev samt Jose Theodore spelat för Montréal Canadiens.

Montréal ligger i den franska delen av Kanada i provinsen Quebec i östra Kanada. Det är det största staden i provinsen men inte dess huvudstad utan det är Quebec City.

Arenan renoverad för 100 miljoner dollar
På franska heter laget Les Canadiens de Montréal och arenan som på engelska heter Bell Centre går under namnet Centre Bell bland lokalbefolkningen. Tidigare gick arenan under namnet Molson Centre och invigdes 1996. Ägaren Geoff Molson tog 2015 beslut att renovera arenan för cirka 100 miljoner dollar över de tre kommande säsongerna.

Arenan ligger även väldigt fint mitt i staden vilket gör det enkelt att äta eller ta något glas innan eller efter matcherna med tusentals andra, förhoppningsvis glada, hemmafans.

Det är även en av de arenor som har absolut bäst publiktryck av samtliga. Senast jag var själv var i Montréal för att se Canadiens spela var en match mot Calgary Flames som de förlorade med hela 4-1 men trots resultatet kokade arenan och det var utan tvekan det mest högljudda publiken jag någonsin varit med om under en NHL-match.

Det stora intresset för hockey i Montréal gör det även väldigt svårt att få tag i biljetter och gör även att priserna skruvas upp jämfört med en del andra arenor. Men det är samtidigt en upplevelse man sent kommer glömma och har man möjlighet borde alla hockeyälskare uppleva Montréal Canadiens hemma i Bell Centre minst en gång i livet.

Montréals rivaler
Montréal spelar i den östra konferensen i Atlantic Division tillsammans med Boston Bruins, Buffalo Sabres, Detroit Red Wings, Ottawa Senators, Tampa Bay Lightning och Toronto Maple Leafs.

Just matcherna mot Toronto är ett väldigt laddat rivalmöte. Mellan 1943 till 1979 möttes de till exempel hela 15 gånger i Stanley Cup-slutspelet och fem gånger i Stanley Cup-finaler.

Det är även en duell mellan Kanadas två största städer och en extra viktig match med tanke på språken då engelskan dominerar i Toronto och franska i Montréal.

De två jättarna har dessutom tillsammans spelat hem hela 37 Stanley Cups vilket gör dem till ligans framgångsrikaste lag genom tiderna.