NHL-resor & biljetter Toronto Maple Leafs

Toronto Maple Leafs: NHL-resor & biljetter

Toronto – hockeystädernas hockeystad. Här betyder hockey allt, årskort ärvs inom familjen och oavsett hur laget spelar är arenan alltid full och lika många i matchtröjor är i sportbarerna runt arenan som önskar att de kunde komma in. Som svensk är du dessutom högt aktad i Toronto där både Börje Salming och Mats Sundin hänger i taket som två av klubbens största genom tiderna.

Missa inte heller Hockey Hall of Fame som ligger i staden.

Matchbiljett

Välj typ av biljett i nästa steg.

Hotell om det önskas

Annars boka enbart biljett.

Jourtelefon dygnet runt

Känn dig trygg under resan

Hjälp med flyg om det önskas

Eller boka flyg själv

Mer om Toronto Maple Leafs

Tillsammans med Montréal Canadiens är Toronto Maple Leafs det enda laget som var med första säsongen när NHL startade 1917 som fortfarande är kvar i ligan. De övriga Original Six-lagen från USA anslöt säsongerna som följde.

När laget startade 1917 gick de under namnet Toronto Arenas och bytte 1919 till Toronto St. Patricks. När klubben såldes 1927 bytte de till dagens namn, Toronto Maple Leafs.

Toronto är den klubben som har vunnit näst flest Stanley Cups med 13 segrar. De har däremot inte vunnit sedan 1967 vilket gör att törsten för framgång är väldigt stor i vad som av många brukar beskrivas som hockeyns huvudstad.

Torontos största rivaler i NHL är Montréal Canadiens, Boston Bruins, Detroit Red Wings samt Ottawa Senators. Dessa är bland annat baserade på geografin men även på många möten i slutspelet genom åren.

Arenan ligger centralt i Toronto
Laget spelar i Soctiabank Arena som under åren 1999 till 2018 gick under namnet Air Canada Centre. Arenan invigdes 1999 och när de spelas ishockey tar den 18 800 åskådare. De delar arenan med NBA-laget Toronto Raptors.

I samband med att arenan bytte namn i ett avtal värt hela 800 miljoner dollar togs även beslut om att renovera arenan samt torget utanför där det under matcherna samlas stora samlingar fans som inte har biljetter till matcherna.

Arenan ligger även väldigt fint mitt i centrala Toronto så det finns gott om barer och restauranger precis runt hörnet. Inte minst gigantiska The Real Sports bar som ligger nära arnean är ett perfekt ställe innan eller efter matchen. Eller under om du inte får tag i någon biljett.

Toronto Maple Leafs spelar i östra konferensen i Atlantic Division tillsammans med Boston Bruins, Buffalo Sabres, Detroit Red Wings, Florida Panthers, Montréal Canadiens, Ottawa Senators samt Tampa Bay Lightning.

Mer om Toronto

Staden Toronto ligger i provinsen Ontario och har runt 2,7 miljoner innevånare i staden. Räknar man storstadsområdet är det cirka 5,5 miljoner innevånare. Det gör det till Kanadas största stad men är inte landets huvudstad. Ser man till Nordamerika är det enbart New York, Los Angeles och Chicago som är större än Toronto.

Toronto var länge Kanadas näst största stad men under 70-talet gick de förbi Montréal. Även om staden länge hade franska influenser och det var franska handelsmän som 1750 etablerade sig där är engelskan nu det största språket i Toronto till skillnad från Montréal där franskan är nummer ett.

Populära sevärdheter I Toronto

1. CN Tower
CN Tower är ett av världens högsta fristående byggnader. Man kan dels åka upp bara för utsikten eller ännu bättre njuta av en middag från en restaurang som långsamt snurrar runt vilket gör att under en middag får du en 360-graders vy över hela Toronto.

2. Hockey Hall of fame
Hockey Hall of fame är ett måste för alla hockeyälskare. En av höjdpunkterna här är givetvis att se Stanley Cup-bucklan och ta en bild tillsammans med den. Men här finns även stora delar av hockeyhistorien med höjdpunkter från stora spelare som Wayne Gretzky, Peter Forsberg och Börje Salming.

3. Niagarafallen
Ligger visserligen inte i Toronto men det är en kort resa ner till gränsen från Toronto för att se Niagarafallen eller ta båten som går nära själva fallet där du hör och känner kraften från fallen. En riktigt mäktig upplevelse.

4. Se Toronto från vattnet

Toronto ligger väldigt fint vid vattnet och är vädret fint är det ett väldigt bra sätt att se staden och få en unik vy samtidigt som man får en härlig dag ute på vattnet.