Tampa Bay Lightning NHL-resor & biljetter

Tampa Bay vann i natt Stanley Cup och det känns nästan som att det var på tiden. Tampa Bay har minst sagt förtjänat att lyfta Lord Stanley Cup mot arenans tak sett till deras spel de senaste säsongerna.

Sedan säsongen 2013-14 har Tampa Bay radat upp starka resultat och tillslut räckte det hela vägen. En stor del i det här bygget är gamla storspelaren Steve Yzerman som skrev på för klubben som general manager våren 2010.

Då hade Tampa Bay missat slutspelet för tredje säsongen i följd men Yzerman skulle visa sig vara en riktigt skarp general manager som började bygga ett mästarlag.

Konferensfinal direkt

Redan första säsongen under Yzerman tog sig Tampa Bay från ett lag som missat slutspelet tre säsonger i följd till konferensfinal där de däremot förlorade sjunde och avgörande matchen mot Boston Bruins.

Sedan kom det bakslag med två säsonger utan slutspel med Yzerman byggde långsiktigt och sedan säsongen 2013-14 har Tampa Bay slutat etta eller tvåa i sin division sex av sju år.

Lämnade över till BrisBois 2018

Yzerman bekräftade däremot hösten 2018 att han skulle lämna och 2019 tog han över sitt gamla lag Detroit Red Wings. Han får genom det ingen ring för Tampa Bays Stanley Cup-seger men alla vet att det var Yzerman som byggde upp grunden som gjorde Tampa till det dominanta laget som de varit sedan 2013.

Även om Julien BriseBois som är general manager nu gjort ett par smarta drag sedan han tillträdde måste man komma ihåg Yzermans stora gärning i västra Florida.

Med Victor Hedman som den stora ledarfiguren kändes det aldrig som att Dallas Stars var riktigt nära att slå Tampa Bay som tillslut vann finalserien med 4-2 i matcher. Vill du läsa mer om NHL inför nästa säsong kan du göra det hos vår partner Spelcash.se.

Vi på NHLresan.se kan inte göra annat än att säga grattis till Tampa Bay och Victor Hedman.