New York Rangers biljetter sektioner

Nu kan man äntligen flyga till USA igen för att se NHL. Här kommer en summering om vad som gäller just nu om du vill fara på en NHL-resa igen.

Det här gäller vid inresa till USA:

Från och med den 8 november har USA lättat sina restriktioner och gjord det lättare att flyga in till landet.

Det som krävs i dagsläget är att du är fullvaccinerad och att du har ett negativt Covid19-test inom 3 kalenderdagar från när du ska kliva på planet. Om du ska lyfta till USA den 19 maj ska du alltså testa dig den 16 maj eller senare.

Kom då ihåg att ladda ner ditt vaccinationsbevis som du kan hämta på Covidbevis.se för att kunna bevisa att du är vaccinerad.

Sedan kan det skilja mellan olika delstater hur det ser ut med publik. Enklast är att skicka in en förfrågan till det laget du är intresserad av och skriv en kommentar att du gärna vill att vi återkopplar med hur reglerna ser ut för just din resmål.

Här hittar du spelschema för alla NHL-lag och kan enkelt skicka in din förfrågan om vilken/vilka matcher du vill se samt om du har frågor om regler på just ditt resmål. 

Regler om vaccin och munskydd i New York

Men om vi tittar på det populäraste resmålet New York ser det ut så här just nu.

Följande gäller i skrivande stund för att komma in i Madison Square Garden när det gäller munskydd och vaccination.

* Om du är fullvaccinerad kommer du både in på arenan och behöver inte använda något munskydd.

* Om du är under 12 år och inte vaccinerad får du komma in men behöver munskydd.

Sen om vi ser till New York som helhet skiljer sig reglerna med munskydd beroende på om du är fullvaccinerad eller inte. Om du är fullvaccinerad behöver du använda munskydd ibland annat kollektivtrafiken och i butiker där ägaren kräver det.

Så bäst är att alltid ha med sig munskyddet så du kan använda det om du ska in någonstans där det krävs.

Tänk på att allt det här kan förändras snabbt. Men det är det här som gäller i skrivande stund i slutet av november 2021.

Här är en bra länk där du får uppdateringar för vad som gäller just nu för inresa till USA:  
https://www.swedenabroad.se/sv/om-utlandet-f%C3%B6r-svenska-medborgare/usa/reseinformation/covid-19-l%C3%A4gesbild-och-reseinformation/