New York Rangers biljetter sektioner

Visst. London har alla sina fotbollslag. Men utöver det? Inte speciellt mycket. Tittar vi till andra sitan atlanten till New York hittar vi världens förmodligen största och bästa sportstad.

Vi här på NHLresan.se har som bekant störst kärlek för just NHL och stadens stolthet New York Rangers är ett lag alla borde uppleva på plats i klassiska Madison Square Garden.

Men New York är så mycket mer. För en sportälskare som oss finns här hur mycket som helst att uppleva.

Här tänkte vi gå igenom delar av vad man som sportälskare inte får missa i New York och vi börjar givetvis med NHL.

NHL:

New York är på många sätta NHL:s utgångspunkt i USA. Rangers är ett klassiskt Original Six-lag som varit med sen starten och det är även häri New York som ligan har både sitt huvudkontor och en enorm butik dedikerad till samtliga lag i ligan.

Beroende på hur generös man är kan man säga att New York är ”hem” till tre NHL-lag. Här hittar du biljetter till alla tre New York-lag i NHL.

New York Rangers:
Spelar sina matcher på klassiska Madison Square Garden som fått ansiktslyft i många omgångar och som har en grym blandning av gammalt och nytt. Att titta mot det ikoniska taket som Henrik Lundqvist alltid tittade upp emot här han sträckte armarna i luften efter en seger.

New York Islanders:
Klassiska laget som hade en rejäl dynasty och staplade Stanley Cup-triumfer på hög har många, många tuffa år bakom sig. Både sportsligt och sett till deras identitet. De har flyttat från Long Island till Brooklyn men ska nu flytta tillbaka till Long Island.

Men man tar sig enkelt ut till arenan från Manhattan och ett besök är starkt att rekommendera. Varför inte se när de ställs mot just Rangers?

New Jersey Devils:
Devils är givetvis inte från New York. Men när du är på Manhattan har du dig enkelt med tåget under floden till New Jersey för att se en match och sedan tar du samma tåg tillbaka på kvällen. På grund av närheten och enkelheten att ta sig dit brukar många hockeyintresserade passa på att se även Devils på hemmaplan när de väl är i New York.

NBA:

Även här är New York hem till ett av ligans mest klassiska lag i New York Knicks. Även de spelar i Madison Square Garden.

På andra sidan bron spelar sedan Brooklyn Nets (Gamla New York Nets samt New Jersey Nets). Numera spelar de sina matcher i en nybyggda Barclays Center i Brooklyn.

Här hittar du NBA-biljetter till New York Knicks & New York Nets.

NFL:

Den största sporten i USA och New York har inte bara ett utan två lag. New York Jets och New York Giants har kanske inte haft speciellt stora sportsliga framgångar senaste åren men har bra supportrar och spelar även de i en nybyggd och fin arena ute i New Jersey. Här hittar du NFL-biljetter.

MLB:

Inte helt oväntat men även i baseballligan MLB finns ett av ligans mest klassiska lag i just New York.

New York Yankees och deras klassiska logotyp sträcker sig långt utanför baseballkretsar.

Utöver Yankees finns ytterligare ett MLB-lag i New York Mets i staden.

MLS:

Vår europeiska fotboll har fått allt större fäste i USA och New York har två lag i höstaserien MLS. Dels New York City FC men även New York Red Bulls.