New York Rangers NHL-resor & biljetter

New York: NHL-resor & biljetter

New York Rangers | New York Islanders | New Jersey Devils

New York är det givna valet för många svenskar och för oss som älskar hockey finns det hela tre klubbar att se. New York Rangers som spelar i Madison Square Garden mitt på Manhattan är ett måste. Men glöm inte heller att både New York Islanders och New Jersey Devils ligger en kort resa från Manhattan. Båda klubbarna nås enkelt med tåg direkt från Manhattan.

Här nedanför ser ni kommande hemmamatcher med Rangers, Islanders & Devils. Önskar du kombinera flera matcher på samma resa så skicka in en förfrågan på en av matcherna och lämna en kommentar om vilka övriga matcher du vill se.

Matchbiljett

Skicka förfrågan via formuläret nedanför för matchen du är intresserad av.

Hotell

Om du önskar går det även inkludera hotell i din bokning.

Jourtelefon dygnet runt

Känn dig trygg under resan

Hjälp med flyg om det önskas

Eller boka flyg själv

NHL resor till New York – Rangers, Devils & Islanders

New York är ett perfekt resmål för dig som älskar hockey. Här finns nämligen tre olika lag som alla spelar i världens bästa hockeyliga nämligen New York Rangers New Jersey Devils och New York Islanders. Lägg där till att ”The Big Apple” är en av världens mest spännande städer att besöka så förstår du att en hockeyresa till New York blir ett minne för livet.

I New York minns väldigt mycket spännande att se och göra och det är en perfekt destination för weekendresa, såväl som för längre vistelse. Här kan du dessutom se flera matcher under en och samma resa, inte minst eftersom det som sagt finns tre lag att välja från.
Rangers spelar i Madison Square Garden, som ligger på Manhattan, medan New York Islanders spelar i Brooklyn. Det går också väldigt snabbt att ta sig till New Jersey för att se Devils och man kan utan problem ta använda sig av lokaltrafik direkt från Manhattan för att se en match där. New York är en väldigt välorganiserad stad och det är inga problem att snabbt ta sig dit man vill.

New York Rangers

New York Rangers räknas till de så kallade Original Six, de sex klubbar som var med och startade ligan. Detta gör att hockeykulturen är stark i New York och på Manhattan och matcherna i Madison Square Garden brukar dra en hel del folk. Många stora spelare har spelat i Rangers genom åren, bland annat Mark Messier, Wayne Gretzky och Jaromir Jagr för att nämna några. Det är också den NHL-klubb, där flest svenskar har spelat genom tiderna.

Anledningen att laget kallas Rangers är att en man vid namn Tex Rickard arbetade som Ranger, Texas ridande polis, innan han flyttade till New York, där han startade ett hockeylag. Laget började av media kallas för Tex Rangers och deras symbol var en ridande polis. Man ändrade sedan namnet till New York Rangers och logotypen blev då istället en blå-vit-röd polissköld med lagets namn på.

Efter en kortare rebuild satsar Rangers nu från 2019-20 säsongen på att vara ett slutspelslag igen då de fick superhypade Kaapo Kakko som andraval i draften. Kakko gjorde som nybliven 18-åring sex mål och stod för totalt 7 poäng när Finland vann VM våren 2019. Laget drivs offensivt av svanken Mkia Zibanejad samt storspelare som Artemi Panarin och Adam Fox.

New York Islanders

New York Islanders spelar sina hemmamatcher både i Barclays Center i Brooklyn samt i nyrenoverade Nassau Veterans Memorial Coliseum ute på Long Island. Laget var bland annat väldigt framgångsrik i början av 80-talet då man vann fyra raka Stanley Cup-titlar. Då spelade bland annat Anders Kallur i laget. New York Islanders spelar i Metropolitan Division tillsammans med sina lokalkonkurrenter, vilket gör att rivaliteten mellan lagen är stark. Islanders flyttade till säsongen 2021-22 till nybyggda UBS Arena som men enkelt tar sig till med direktlinjer från Manhattan.

Islanders är även laget som haft en av ligans mest omdiskuterade logotyper någonsin. Deras ikoniska fiskare med en ishockeyklubba användes bara två år i mitten av 90-talet men brukar lyftas fram som den absolut fulaste eller snyggaste logotypen någonsin beroende på vem du talar med.

New Jersey Devils

New York Devils har haft sitt nuvarande namn sedan säsongen 1982-83. Laget startades i Kansas City innan man på typiskt amerikansk sätt flyttade laget på grund av ekonomiska svårigheter. Man hamnade då i Denver, men lyckades inte med att etablera laget på ett framgångsrikt sätt där, utan de hamnade så småningom i New Jersey istället.

Under sin storhetstid blev de kända för att spela väldigt defensivt, via spelsystemet neutral zone trap. Det är ett spelsystem som har varit väldigt omtvistat, då många tycker att det leder till tråkiga matcher med få mål. Men det gav resultat då laget vann Stanley Cup 1995, 2000 samt 2005. Dessutom spelade man final 2001 samt 2012.

Laget spelar på Prudential Centre, en arena med kapacitet för 17 625 åskådare.

Devils har numera ett otroligt spännande lag som är tippade vara ett av de starkare lagen i ligan. Med storstjärnor som Jack Hughes och Nico Hischier toppat med svensken Jesper Bratt är det ett väldigt underhållande lag.

Så tar du dig till Madison Square Garden

New York Rangers klassiska arena som brukar kallas världens mest kända arena ligger väldigt bra mitt på Manhattan vilket gör den otroligt enkel att ta sig till.

Arenan ligger rakt ovanför Penn Station, eller Pennsylvania Station som det egentligen heter. Det betyder att det minst sagt är nära från tågstationen till arenan. Det är röd linje 1,2 samt 3 som går förbi 34 Penn Station och 7:e avenyn. Med linjerna N, Q, R, B, D, F samt M kan man kliva av vid 6:e avenyn och med linje A,C samt E kan man kliva av vid 8:e avenyn där man även kan gå under marken till 7:e avenyn där arenan ligger.

Även många tåg från Amtrak, New Jersey Transit samt Long Island Railroad ansluter till Penn Station. Amtrak kör många tåg över längde sträcker vilket gör att om du kommer från till exempel Boston, Washington eller Philadelphia kommer du förmodligen kliva av på Penn Station.

Vill du hellre promenera är det bara ställa in siktet på 7:e avenyn och 32:a gatan. Från Time Square är det en promenad på just över tio minuter.

Så tar du dig till Prudential Center

New Jersey Devils arena heter Prudential center och ligger i staden Newark, en kort tågresa från Manhattan. Ta tåget med New Jersey Transit från Penn Station på 34:e gatan på Manhattan och kliv sedan av på Newark Penn. Räkna med att det tar cirka 20 minuter med tåget och flertalet linjer passerar Newark Penn vilket gör att tågen går relativt tätt.

Vart spelar egentligen New York Islanders sina hemmamatcher?

New York Islanders spelar sina hemmamatcher på helt nybyggda UBS Arena som invigdes hösten 2021. Arenan tar in 17 255 åskådare när Islanders spelar och ligger ute på Long Island vid Belmont Park i Elmont. Faktum är att arenan ligger nästan exakt på gränsen till vad som räknas som New York City.

Hur tar man sig till UBS Arena?

För att ta sig ut till UBS Arena där New York Islanders spelar tar men enklast tåget från Manhattan. Så här gör du:

1. Ta promenera eller ta taxi/tunnelbana till stationen Grand Central Madison på Manhattan. Stationen ligger på Park Avenue vid 47:e gatan.

Det går även lika bra att åka från Penn Station som ligger precis vid Madison Square Garden. Restiden från båda stationerna är likvärdiga. Vilken man väljer beror mycket på var på Manhattan man är men Grand Central är nybyggd och öppnade 2023 vilket gör att den håller högre standard än relativt slitna Penn Station.

2. Ta LIRR (Long Island Rail Road) till stationen Elmont – UBS Arena Station. Denna resa tar drygt 30 minuter. Stationen ligger längst med den orange linjen som går mot Hempstead via Jamaica.

3. Tåget släpper av dig precis utanför arenan och du tar sedan samma tåg tillbaka till Manhattan.

Övrig sport i New York-området:

När det gäller övrig sport finns följande lag i och runt New York finns följande lag:

NFL:
New York Jets
New York Giants

NBA:
New York Knicks
Brooklyn Nets

MLB:
New York Yankees
New York Mets

MLS:
New York City FC
New York Red Bulls

Att se och göra i New York

New York är USAs mest folkrika stad och här finns runt 20 miljoner invånare totalt sett, om man räknar med hela storstadsområdet. Det är en enorm stad, globalt sett, med stort inflytande inom både underhållning, kultur och ekonomi.
Det finns alltså väldigt många anledningar att åka hit. Det är en av de mest besökta städerna i världen, och ett av svenskarnas mest populära turistmål.

Det finns dock alldeles för mycket att göra i denna otroliga Metropol för att du skall kunna hinna med allt på en och samma resa. Det är snarare en plats man återvänder till gång efter gång och alltid upptäcker någonting nytt. Om du håller på något New Yorks hockeylag har du en väldigt bra anledning att återvända hit regelbundet, något som inte kostar speciellt mycket pengar nu för tiden. Här finns absolut någonting för alla och Här kommer några tips på vad du kan göra under din hockeyresa till New York.

1.Frihetsgudinnan

New Yorks absolut starkaste symbol är frihetsgudinnan, som precis som namnet antyder, står för demokrati och frihet. Den är 93 meter hög och finns på Liberty Island i Hudsonfloden. Härifrån får du en väldigt bra utsikt över Manhattans skyline. Statyn är en gåva från Frankrike och är ett bevis på den goda relationen länderna emellan. Den är delvis konstruerad av samma man som också designat Eiffeltornet och har funnits på plats sedan 1886. Du kan antingen ta en tur till Liberty Island eller beundra detta mästerverk på avstånd, via gratisfärjan till Staten Island.

2. Empire State Building

Denna enorma byggnad besöks varje dag av 10 000 människor och är 102 våningar samt 449 meter hög. Om du vill se Manhattan från ett fågelperspektiv så är det utan tvekan den bästa platsen att göra detta på. Man tar då hissen upp till observationsdäcket som ligger på våning 86 och hit kan du gå mellan 8 och 01, alla dagar i veckan, året runt. På bottenplanet kan du äta lunch, fika, samt shoppa.

3.Time Square

Time Square är en av de mest folktäta platserna i världen. Här kan du gå om du vill ta del av ett gatuliv med en sanslös intensitet. I närheten finns dessutom Madame Tussauds och Broadways teaterdistrikt. Om du är i New York för första gången är detta definitivt ett måste.

4.Broadway

Broadway är det heta teaterdistriktet i staden och här finns alltid väldigt bra underhållning. Här finns över 36 teatrar som du kan se shower och musikaler på. Om du gillar den här typen av evenemang så är det definitivt någonting som bör vara på din bucket list när du besöker New York.

5.Central Park

Här kan du både jogga, picknicka åka häst, och mycket annat. Här åker man skridskor på vintern och det är många konserter i parken på sommaren. Om du har barn med dig kan det definitivt vara läge att gå på Central Park Zoo och om du skulle råka vara Beatlesfan så finns John Lennons minnesplats här. Om vill ta ett break från storstadspulsen så rekommenderas definitivt ett besök i Central Park.

6.Wall Street

Börsen är inte öppen för allmänheten, men givetvis kan det vara läge att besöka denna extremt signifikanta plats i New York. Den ligger i New Yorks finansdistrikt på Södra Manhattan och är definitivt en av de platser man kan tänkas vilja checka av om man befinner sig i The Big Apple.

6.Staten Island Ferry

Denna gratisfärja är en väldigt vacker, men kort, båtresa på 22 minuter. Under resan får du en jättebra utsikt över Manhattan och frihetsgudinnan och bara faktumet att inte kostar någonting gör ju denna tripp värd att rekommendera om det skulle börja sina i kassan efter något av alla de dyrare nöjen som staden har att erbjuda. Ibland behöver man ta lite avstånd för att kunna få se hela bilden, inte minst på det väldigt tätbebyggda Manhattan, och då är denna båtresa ett väldigt bra tillfälle att göra detta. Här får du en väldigt bra dos New York, helt gratis, och det är ett perfekt tillfälle att ta många magiska bilder.

7.Gå på museum

I New York finns många museer i absolut världsklass och för dig som gillar den här typen av underhållning finns det ett smörgåsbord av möjligheter. Du kan egentligen spendera hur många timmar som helst på något av deras högklassiga museum och här finns bland annat Museum of Modern Art och The Guggenheim Museum, som ligger i en futuristisk byggnad och har både tillfälliga och permanenta konstsamlingar.

American Museum of Natural History är ett naturhistoriskt museum som täcker inte mindre än fyra kvarter, och som är väldigt välsorterat med mycket spännande saker att se.

Det finns med andra ord något för alla i New York och faktumet att du kan se tre lag och därmed har tillgång till mer matchtillfällen, gör att du kan designa din resa lite som du vill.

Hockeyresor till New York är definitivt ett måste för dig som både vill se USA och hockey i absolut världsklass. Då finns det få platser som konkurrerar. I New York finns det också möjlighet att se annan sport, bland annat är New York Yankees väldigt stora och det är en stad man kan spendera allt från en weekend till betydligt längre perioder, beroende på vad man har tid till och känner för. Det är också definitivt en stad man vill återvända till gång på gång.

New York Islanders flytt från Nassau Coliseum samt Barclays Center

New York Islanders har haft en rörig arenasituation bakom sig. Gamla Nassau Veterans Memorial Coliseum började bli sliten och de valde att börja spela sina hemmamatcher i nybyggda Barclays Center i Brooklyn. Men den arenan var inte alls byggd för ishockey och många fans klagade. Även att de flyttade från sitt hem på Long Island upprörde många. Det slutade med en kompromiss där de delade matcherna mellan nya Barclays Center och gamla Nassau Coliseum.

Men sedan 2021 har nya fina UBS Arena öppnat ute på Long Island. Det är en helt nybyggd arena som tar in 17 255 åskådare när det spelas ishockey och det är numera New York Islanders permanenta hem.

Arenafrågan har minst sagt varit rörig för New York Islanders. Under 00 samt början av 10-talet försökte de lägen få lokalpolitiker på Los Island att antingen rusta eller bygga en helt ny arena åt dem. Gamla klassiska Nassau Coliseum var otroligt slitet och långt efter många andra NHL-lag.

När de inte lyckades med det tog de det drastiska beslutet att flytta från Long Island till Brooklyn för att spela i nya Barclays Center. De gjorde första säsongen där 2015 men kort efter det började kritiska röster höjas. Dels för att laget egentligen hör hemma på Long Island, inte Brooklyn. Även att många av platserna på arenan inte var anpassade för ishockey och hade skymd sikt.

Med start den 1:a december 2018 spelat en del av sina hemmamatcher i deras gamla arena Nassau Coliseum hemma på Long Island. Arenan har sedan Islanders flytt från den renoverats och är betydligt bättre än sist Islanders spelade här.

Däremot står det redan klart att Islanders kommer flytta till en helt ny arena i Belmont Park ute på Long Island. Arenan väntas vara klar 2021. Arenan väntas kosta över 1,3 miljarder dollar.

New York Islanders har även bestämt att antalet hemmamatcher som spelas i Nassau Coliseum kommer öka för varje säsong som går fram till deras flytt till sin nya arena. Säsongen 2019-20 är 21 matcher planerade i Nassau Coliseum och 20 i Barclays Center.