New York Rangers biljetter

New York Rangers var länge ett topplag under Henrik Lundqvist tid i klubben men de senaste åren har varit tuffa. Men nu blåser det medvind i New York igen och fansen kan blicka fram emot en ny storhetsperiod som förhoppningsvis räcker hela vägen till Stanley Cup.

Henrik Lundqvist gjorde sin första säsong i New York 2005-06. Efter ett par år där de blandade missade slutspel med att åka ut i första eller andra rundan av slutspelet kom ett lyft 2011-12. Då vann de Atlantic Division och gick hela vägen till konferensfinal.

De kom sedan etta eller tvåa i sin division i totalt fyra raka säsonger och tog sig som sagt även till Stanley Cup-final våren 2014 där de förlorade mot Los Angeles Kings.

Men de tre senaste säsongerna har de har de inte nått slutspelet. Den här säsongen fick de visserligen spela playin mot Carolina i bäst av fem matcher men åkte ut där. Det var på grund av Corona som NHL inte hann spela färdigt grundserien vilket gjorde de fick en chans mot Carolina för att nå första slutspelsrundan men de föll platt med 0-3 i matcher.

Vänder det nu med Lafrenière?

Men nu finns det en ljusning för Rangers fans. De vann nämligen draft lotteriet och kan genom det välja superhypade Alexis Lafrenière som enligt scouter sägs vara en av de mest lovande spelarna på väldigt, väldigt länge.

Lafrenière stod för 112 poäng på 52 matcher i QMJHL och under JVM blev det 10 poäng på fem matcher för den nu 18-årige forwarden.

Lägg sedan till Kaapo Kakko som valdes i första rundan som spelare nummer två i draften 2019 som stod för 23 poäng på 66 matcher som 18-åring i NHL. Där finns det massor av utecklingspotential.

Två dyra kontrakt går ut

Utöver det går Henrik Lundqvist stora dyra kontrakt ut efter säsongen 20-21. Även om mycket talar för att han köps ut från det nu inför säsongen kommer en viss caphit hänga kvar över säsongen.

Men från säsongen 2021-22 har Rangers 8,5 miljoner dollar extra från Lundqvist kontrakt att spendera bättre än på en reservmålvakt som Lundqvist varit under säsongen som varit.

Även Kevin Shattenkirk har över 6 miljoner dollar i caphit säsongen 20-21 för Rangers efter de köpte ut honom från kontraktet. Det betyder att Rangers säsongen 2021-22 har över 14,5 miljoner dollar extra att spendera mot lönetaket.

Hur används utrymmet under lönetaket?

Sen hänger givetvis mycket på hur Lafrenière och Kakko utvecklas samt hur Rangers väljer att spendera sitt utrymme under lönetaket. Missar de och överbetalar för en spelare som floppar blir det svårt att utmana. Men med 14,5 miljoner extra går det även att hitta riktigt starka spelare som tillsammans med Lafrenière och Kakko kan lyfta Rangers mot en ny Stanley Cup-final om några år.

Vill du redan nu få bättre koll på NHL-säsongen 2020-21 som väntas starta runt november se NHL odds, tabell och spelschema via länken. NHL har fortfarande som plan att spela en full säsong med 82 matcher men försöka tighta ihop schemat något. Men klart är att om de startar i november och ska spela 82 matcher kommer slutspelet pågå under sommaren hur de än gör.