Köpa New York Rangers biljetter på plats? Fungerar det verkligen?

New York Rangers biljetter

New York Rangers är ett otroligt populärt ishockeylag. Förra säsongen snittade de 17 318 åskådare på sina matcher vilket ger en beläggning på 96,2%. Det gör det väldigt svårt att köpa biljetter på matchdagen när man väl är i New York framme vid arenan. Speciellt om man vill sitta ihop, är en grupp eller vill kunna välja vart man vill sitta.

Det kommer givetvis finnas personer utanför arenan som försöker sälja biljetter på svarta marknaden men det är dels dyra och dels svåra att veta om de verkligen kommer fungera. Tänk även på att det finns en radie om 1 500 feet (ca 50 meter) där det är olagligt att sälja andrahandsbiljetter. Många använder sig annars av Stubhub som är en försäljningsplattform för biljetter men även där stöter många på problem. Kollar man till exempel Stubhubs betyg på Trustpilot har hela 50% av besökarna gett dem lägsta möjliga betyg.

Öpetttider Box Office Madison Square Garden
Men vill man chansa finns det en så kallad box office på Madison Square Garden. När denna artikel skrivs just innan säsongen 2019-20 startar har de öppet 10:00 – 18:00 på måndag – lördag och på söndagar öppnar de 90 minuter innan. Man kan även försöka via New York Rangers egen hemsida men de säljer ofta ut biljetterna till enskilda matcher relativt snabbt. Sedan finns det större paket med flera matcher kvar att köpa men de passar sällan för turister som bara är i New York ett par dagar.

Här hittar du biljetter

Vi på NHLresan.se jobbar tillsammans med sportresebyrån Nickes.com som har sålt sportresor och biljetter sedan 1997 och har tusentals nöjda kunder genom åren. De har goda kontakter och hjälper gärna till att ta fram biljetter till New York Rangers åt er. Eller varför inte ett paket med en match med Rangers och en med New York Islanders eller New Jersey Devils under samma resa?

Jourtelefon dygnet runt
Nickes.com som säljer biljetterna erbjuder bland annat jourtelefon dygnet runt under din resa, har reseförsäkring genom kammarkollegiet och är medlem SRF: Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer vilket ger er trygghet under resan.

Se spelschemat här nedanför, välj en match du vill se och klicka på ”Förfrågan” och skicka in dina uppgifter så återkommer de med prisuppgifter för dig. Där kan du även skriva i fritext om du vill se fler matcher under samma resa eller om ni har speciella önskemål.

Kan man verkligen se Islanders och Devils när man är i New York?

Det korta svaret är helt klart: JA! Givetvis.
Det lite längre svaret är: Ja, det går utmärkt. Men det krävs lite mer av dig. Det är kanske inte något som en som inte är speciellt intresserad i ishockey vill göra.

Så tar du dig till New York Islanders hemmamatcher

New York Islanders delar sina hemmamatcher mellan Brooklyn och Long Island vilket gör de lite olika lätta att se. När de spelar i Brooklyn är det en snabb resa med tunnelbanan som alla kan göra för att se en match.

När de spelar ute på Long Islander tar det lite mer tid. Man tar pendeltåget dit och byter sedan till en buss. Det tar genom det lite mer tid.

Så tar du dig till New Jersey Devils hemmamatcher

New Jersey Devils spelar ute i Newark i delstaten New Jersey men man når arenan enkelt med tåg från till exempel Penn Station. Det enklaste sättet är att åka från Penn Station (Pennsylvania Station som den egentligen heter) som ligger precis under Madison Square Garden i midtown mellan 31:a och 33:e gatan.

Därifrån tar du NJ Transit pendeltåg till stationen Newark Penn och då ligger arenan bara något kvarter bort. Just nu är det blå, röd samt orange linje som går förbi den stationen.

Det går även bra att åka med PATH som har fler stationer på Manhattan. Även här kliver du av i Newark.

Tåget tar runt 20-25 minuter beroende på linje och tid på dygnet.

Det är med andra ord väldigt lätt att se både New Jersey Devils, New York Islanders samt New York Rangers under sin resa till New York. Men det är kanske inget man gör om man egentligen inte är speciellt intresserad av ishockey då de trots allt tar en del tid med kollektivtrafiken.