Florida NHL-resor & biljetter

Florida Panthers: NHL-resor & biljetter

Florida Panthers spelar i Fort Lauderdale som ligger drygt 30 minuter med bil norr om Miami vilket gör att flygförbindelserna är utmärkta. Vad kan samtidigt vara bättre än att spendera dagen på Miami Beach för att sen kliva in i en arena och se NHL-hockey på kvällen?

Det är även nära om man vill till Tampa Bay för att se när de spelar eller om familjen önskar en karibienkryssning eller ett besök på Disney World.

Matchbiljett

Välj typ av biljett i nästa steg.

Hotell om det önskas

Annars boka enbart biljett.

Jourtelefon dygnet runt

Känn dig trygg under resan

Hjälp med flyg om det önskas

Eller boka flyg själv

Hockeyresor till Florida

Sugen på en kombination av solsken och bra hockey? Då kan en hockeyresa till Florida vara någonting för dig. I Sunrise, Florida, huserar NHL-laget Florida Panthers, ett namnkunnigt lag med många sevärda spelare.

Det roliga med att resa till USA för att kolla på hockey är att det också finns väldigt mycket annat kul att se. Om du är en hockeyälskare är det lätt att kombinera NHL-matcher med annat kul för att skapa den ultimata USA-resan. Närheten till Miami och Fort Lauderdale, i kombination med hockey i världsklass, gör Florida till ett perfekt resmål.

Namnet valdes för att hylla pantern, som fortfarande finns i södra Florida, men som nu för tiden är utrotningshotad. Laget bidrar också med finansiell hjälp för att bevara denna djurart. Tillsammans med Tampa Bay Lightning så är Florida Panthers ett av två NHL lag som är baserade i Florida.

Lagets arena heter BB &T Center och de spelar i Atlantic division, där också klassiska hockeylag som Boston Bruins, Buffalo Sabres, Detroit Red Wings, Montreal Canadiens, Ottawa Senators och Toronto Maple Leafs också ingår.
Till skillnad från fotboll är det bara en liga som gäller om du vill se hockey i världsklass. I NHL samlas världens alla bästa hockeyspelare, både från Europa, USA och Kanada.

På hockeyresor till denna kontinent kan du vara säker på att få se matcher på allra högsta nivå. Detta bör definitivt upplevas på plats någon gång i livet om du älskar hockey och det finns möjlighet att resa till flera intressanta platser på den amerikanska kontinenten för att få se minnesvärda hockeymatcher.

Så kommer du till BB & T center

Det är absolut lättaste sättet att ta sig The BB & T center är via hyrbil. Det är enkelt att parkera i anslutning till arenan och du hittar en bra vägbeskrivning på deras hemsida.

Mer om the BB &T center

The BB & T center är den mest relevanta arenan i södra Florida när det gäller många olika typer av events. Det är en arena i absolut världsklass, där det årligen hålls över 200 olika evenemang. Denna mycket imponerande arena invigdes 1998. I anslutning till arenan finns det bra möjligheter till mat och dryck och även lite shopping.

Här har man under senare år, förutom hemmamatcher med Florida Panthers, kunnat avnjuta världsartister som Bruce Springsteen, Jay- Z och Lady Gaga.
The BB & T center tar ungefär 22700 åskådare, och även om laget har haft svårt att fylla arenan, så ökar intresset för Florida Panthers mer och mer i denna, traditionellt sett, inte överdrivet hockeytokiga del av landet.

Mycket kul att se och göra i Florida

Florida Panthers arena ligger bara 60 kilometer från Miami, vilket då naturligtvis blir en bra utgångspunkt för din hockeyresa. Här finns väldigt mycket att se och uppleva och det är i princip solgaranti. Ett perfekt resmål för oss svenskar alltså.
Här finns härliga stränder, mat i världsklass, spännande byggnader och mycket mer. Det är fördelaktigt att ha bil under vistelsen för att få ut så mycket som möjligt av staden. Detta gäller överhuvudtaget ofta när man reser till USA, även i de lite större städerna. Ska man resa runt i USA är oftast road trip-formatet det bästa, och i många amerikanska storstäder är det lättare att ta sig fram via bil.

Staden är också mångkulturell och fungerar på sätt och vis också som en spännande portal till latinamerika. Latinorytmer och mojitos är vanliga inslag här i USA:s mest tropiska delstat.
Faktumet att Florida ligger på en halvö i golfbukten gör att klimatet och landskapet är väldigt tropiskt. Detta ger Florida en unik karaktär och identitet bland USAs alla delstater.

Florida har mycket turism och är en mycket populär stat att besöka. Detta gäller både amerikanska medborgare och turister från andra länder. En anledning till dess stora popularitet är de fantastiska möjligheterna till sol och bad som finns här, men även deras otroliga temaparker.
Det mest uppenbara valet här är naturligtvis att besöka Disney World, som ligger nära staden Kissimmee. Detta är den mest besökta nöjesparken i hela världen och här finns väldigt spännande åkattraktioner, vattenparker och liknande. Det är en park som garanterat bjuder hela familjen, stora som små, på fantastiska åkupplevelser.

I närheten av Orlando ligger Kennedy Space Center som också är en väldigt attraktiv turistattraktion. Här bjuds det på många häftiga och unika upplevelser, bland annat kan du testa på hur det är att gå på månen och kan få se en riktig rymdraket. Man kan även prova på hur det skulle vara att sitta inuti. En otroligt häftig upplevelse som garanterat väcker barnet i dig.

Vill du se Floridas berömda träskmarker på nära håll bör du besöka Everglades, där du får en mycket häftig naturupplevelse. Här hittar du både pantrar och krokodiler och får garanterat se någonting du inte har sett förut. Området är listat som en världsarvplats och det bästa sättet att upptäcka området är via luftbåtar.

Florida är även perfekt för en roadtrip. De har väldigt fina motorvägar och avståndet är, för att vara i USA, relativt korta. Man kan ta sig med bil från Miami till Tampa Bay på ungefär fyra timmar. På drygt 3,5 timmar tar man sig från Miami upp till Orlando där Disney World och Universal Studios finns.

När det gäller sol och bad finns i Florida naturligtvis förutsättningar i världsklass. Med sin otroligt långa och fina kustremsa finns det många stränder att njuta av i denna delstat. Oavsett vilka städer du besöker möts du av klart vatten, vit sand och passionerade surfare. I Miami finns legendariska Miami Beach och även Fort Lauderdale och Destiny är fantastiska stränder som dessutom är väldigt familjeanpassade.

Om du väljer att åka till semesterorten Key West så finns det också möjlighet att åka på delfinsafari.