Boston Bruins NHL-resor & biljetter

Boston Bruins: NHL-resor & biljetter

Big Bad Bruins som de brukar kallas. Boston Bruins är inget hockeylag som viker ner sig. Här uppskattas tufft och fyriskt spel och det är en häftig upplevelse på plats. Boston är en en otroligt vacker stad bjuder på många kontraster och närheten till New York (drygt 4 timmar med bil) gör det enkelt att komma hit om man flyger via New York.

Matchbiljett

Välj typ av biljett i nästa steg.

Hotell

Extra nätter går att lägga till

Jourtelefon dygnet runt

Känn dig trygg under resan

Hjälp med flyg om det önskas

Eller boka flyg själv

Mer om Boston Bruins

Boston Bruins är ett av NHL:s sex stycken ”Original Six-lag” och har spelat i NHL sedan 1924. De var faktiskt det första laget från USA då New York och Pittsburgh anslöt först säsongen efter.

Laget spelar sina hemmamatcher i TD Garden som varit deras hem sedan 1995 när den invigdes. Arenan gick tidigare under namnet FleetCenter och är delstatens största multiarena med plats för 17 565 när de spelar ishockey och 19 580 vid konserter.

Förutom att Boston Bruins spelar sina hemmamatcher i arenan spelar även Boston Celtics sina hemmamatcher i NBA i arenan.

Boston Bruins är ett av de mest framgångsrika lagen i NHL och har vunnit Stanley Cup hela sex gånger. De har däremot spelat hela 20 Stanley Cup-finaler så de hade med rätt marginaler kunnat ha betydligt fler Stanley Cup-segrar.

De har till exempel förlorat i Stanley Cup-finalerna både 2013 samt 2019 mot Chicago Blackhawks respektive St. Louis Blues.

Senast de vann Stanley Cup var 2011 när de slog Sedinbrödernas Vancouver Canucks i en klassisk serie som gick till sjunde och avgörande matchen.

Boston Bruins spelar i den östra konferensen i Atlantic Division tillsammans med Buffalo Sabres, Detroit Red Wings, Florida Panhters, Montréal Canadiens, Ottawa Senators, Tampa Bay Lightning och Toronto Maple Leafs.

Några av de kändaste spelarna i Bostons historia är Bobby orr, Ray Bourque, Phil Esposito, Paul Coffey, Joe Thornton, Tim Thomas, Brian Leetch, Phil Kessel samt Johnny Bucyk.