Vi har räknat ut sannolikheten för samtliga lag i SHL att vinna SM-guld och vi ser ut att gå mot en jämn säsong med flera topplag med bra chans på guldet.

Detta har vi gjort genom att ta oddsen på vem som ska vinna SM-guld från fem av de största spelbolagen (Svenska Spel, ATG, Betsson, Unibet och Bet365) och räknat ut ett snittodds mellan dem. Detta odds har vi sedan omvandlat till den procentuella sannolikhet det motsvarar.

Spelbolagen brukar ligga väldigt nära sanningen vilket vi inte minst sett vid olika politiska val där de brukar pricka väldigt bra. Då vi dessutom slagit ihop oddsen från fem av de största spelbolagen och tagit ut ett snitt borde träffsäkerheten bli ännu bättre.

 

Sannolikhet vinna SM-guld

 

Det är ganska tydligt att vi ser fem lag i toppen som alla har över 12% sannolikhet att vinna. Efter det har vi ett relativt litet mittsegment med HV71 och Brynäs och efter det faller det av ganska snabbt. Noterbart är att Skellefteå som var framme i final så sent som våren 2018 endast ges 4,76% sannolikhet att vinna guld trots sju finaler de nio senaste säsongerna.

Oskarshamn som bara når upp till 0,71% är betydligt lägre än förra säsongens bottentippade Timrå och Mora som hade runt 1,25% sannolikhet på guldet.

Förra året prickade spelbolagen väldigt bra med sin bedömning av SHL. De missbedömde visserligen Växjö som var favoriter efter sitt SM-guld säsongen innan. Men både Frölunda och Djurgården som möttes i final tippades av de flesta topp fyra precis som Färjestad som vann grundserien.

Mer om NHLresan.se
Vi på NHLresan.se hjälper dig hitta biljetter och kompletta resor om du ska till USA eller Kanada för att se NHL. De populäraste resmålen är New York, Toronto samt Las Vegas.