NHL-resor & biljetter Las Vegas Golden Knights

Vegas Golden Knights: NHL-resor & biljetter

Las Vegas – staden du måste uppleva för att förstå. Las Vegas är som en enda stor nöjespark för vuxna. Oavsett om du vill äta världens bästa mat, gå på några av världens häftigaste nattklubbar, musikaler eller bara gå runt och ta in den otroligt mäktiga och underliga staden så finns allt här. Dessutom – sedan 2017 finns även Vegas Golden Knights som redan första säsongen gick till Stanley Cup-finalen och vars arena röstats fram som den bästa i ligan av spelarna själva.

Vad väntar du på?

Matchbiljett

Välj typ av biljett i nästa steg.

Hotell om det önskas

Annars boka enbart biljett.

Jourtelefon dygnet runt

Känn dig trygg under resan

Hjälp med flyg om det önskas

Eller boka flyg själv

Se Golden Knights i Las Vegas

En rolig sak med att åka på hockeyresor till NHL är att du kan kombinera hockey med allt annat som den amerikanska kontinenten har att erbjuda. Du kan se NHL-hockey i New York, i Los Angeles och inte minst i Las Vegas.

Las Vegas är en av de där platserna du måste se en gång i livet. Det är en stad som är annorlunda från allting annat du har någonsin har sett och kommer att se. NHL:s franchisesystem gör att du hittar NHL-lag på många platser som du ändå troligtvis skulle vilja resa till. Även om hockeykulturen inte är lika stark i USA som i Kanada, så finns det goda möjligheter att kombinera hockey med andra roliga aktiviteter och på så sätt skapa den ultimata USA-resan.

Golden Knights är det senaste tillskottet till NHL och de kom med i ligan inför säsongen 2017–2018. Matcherna spelas i T-Mobile Arena som har en publikkapacitet på cirka 17 000 åskådare. Laget spelar i Pacific Division, där de konkurrerar med Arizona Coyotes, Anaheim Ducks, Edmonton Oilers, Calgary Flames, Los Angeles Kings, Vancouver Canucks, och San Jose Sharks.

Hur du tar dig till T-Mobile Arena

Det finns flera sätt att ta sig till T-Mobile Arena. Arenan ligger på Las Vegas Strip och hit man enkelt och bekvämt transportera sig med hjälp av Las Vegas monorail. Detta är det enklaste, snabbaste och mest bekväma sättet att ta sig från ena sidan av denna långa gata till den andra på bara några minuter. Tågen till arenan går från gatans alla sju stationer.

Mer om T-Mobile Arena

T-Mobile Arena är en inomhusarena på Las Vegas strip i Las Vegas. Det är en nybyggd arena som stod färdig 2015 och det tyska telekommunikationsföretag T-Mobile har namnrättigheterna fram till 2026. Detta kostar dem den ungefär 60 miljoner $. Publikkapaciteten varierar beroende på vilken sport som utövas. För hockey är den som sagt strax över 17 000 men när det handlar om boxning och MMA så kan ungefär 20 000 personer vara på arenan.

Las Vegas Golden Knights historia

Las Vegas Golden Knights blev det första expansionslaget i NHL sedan sommaren 2000. Deras färger är mörkgrått, guld, rött, och svart och man har också ett samarbete med Chicago Wolves i Amerika i hockey League som fungerar som deras farmarlag.

För att laget så snabbt som möjligt skulle bli en fungerande del av NHL så hölls en så kallad expansionsdraft, där Las Vegas Golden Knights fick välja en spelare från samtliga medlemsorganisationer, totalt 30 spelare.
De hade till den 21 juni 2017 på sig och de andra lagen fick lämna in en lista över spelare som inte fick väljas.

Ett väldigt speciellt system, givetvis, men Las Vegas Golden Knights valde uppenbarligen smart eftersom man redan första året gick till final mot Washington Capitals. De förlorade dock med 4-1 i matcher.

Den här typen av franchisesystem är naturligtvis lite främmande för oss i Europa, men är en ganska självklar del av amerikansk proffsidrott, där de kommersiella intressena är väldigt tydliga.

Fördelen sett ur ett turistperspektiv är just att platser som Las Vegas och Los Angeles faktiskt har hockeylag i NHL, vilket skapar fantastiska möjligheter för roliga hockeyresor till denna spännande kontinent. Det går till och med att kombinera sol och bad med hockey, vilket naturligtvis är ett väldigt attraktivt alternativ för oss svenskar.

Laget har inte funnits tillräckligt länge för att pensionera något spelarnummer , en procedur som många andra hockeylag har valt att göra för att hedra en legend i klubben. Man har dock pensionerat numret 58 för att hedra de 58 personer som dog i masskjutningen i Las Vegas 2017. Numret 99, som tillhörde Wayne Gretzky, är faktiskt pensionerat av själva ligan NHL, vilket bland annat innebär att inte heller någon i Las Vegas Golden Knights får bära det.

Att se och göra i Las Vegas

I denna väldigt unika turistmetropol finns naturligtvis väldigt mycket att göra. Här finns många knasiga, härliga och extraordinära upplevelser, inte minst alla dessa magiska och galna hotell. Här kommer några bra tips på vad du kan göra i Las Vegas.

1. Las Vegas Strip
Las Vegas Strip, där T-Mobile Arena är belägen, bör naturligtvis besökas. Gatan som oftast förkortas ”The Strip” är en flera kilometerlång gata som egentligen heter Las Vegas Boulevard South. Här finns bland annat 20 av världens största hotell och det är kul att bara promenera upp och ner längs gatan för att ta del av Las Vegas i all sin charmerande galenskap. Det finns också många gallerier och affärer längs gatan.

2. Hotel Bellagio
Ett hotell du definitivt inte får missa om du är i Las Vegas är Bellagio som har varit med i många filmer. Här finns bland annat en väldigt fin trädgård och ett café med världens största chokladfontän. Om du spanar in pokerrummet är det inte heller omöjligt att du kan hitta en och annan hollywoodkändis som är där på besök.

3.Shopping
Det finns många butiker i hela Las Vegas, med både hippa och kända märken och de flesta hittar du på de olika gallerierna runtom i Vegas. Du kan också shoppa på de olika hotellen, inte minst Caesars Palace, där du kan göra väldigt många bra fynd.

4. Downtown
Om du vill se en pool med hajar, samt världens största guldklimp, så kan du besöka Las Vegas absolut första hotell som är beläget i området Downtown. Det var här hela konceptet Las Vegas började en gång i tiden och det märker man av, det ligger på något sätt i luften. Här finns på sätt och vis det äkta Las Vegas, om nu detta är rätt ord att använda i det här sammanhanget.

Det finns inte mycket i den här staden som har någon annan typ av substans, som exempelvis lite äldre stadsdelar bortom turism och liknande, men det är ju just detta “extra allt” som är charmen med Las Vegas. Det är amerikansk yta i sin mest tydligt manifesterade form, och detta är inte nödvändigtvis negativt, så länge man vet att att det som händer i Vegas stannar i Vegas, och att det knappast är en plats man tänker flytta till.

5. Åk Helikopter
Om du aldrig förut har åkt helikopter så är det absolut läge att göra det när du är i Las Vegas. Under kvällstid lyser staden verkligen upp och alla hotell är upplysta. Det är också ganska prisvärt eftersom en biljett kan kosta under $100 per person och du får då åka helikopter i ungefär 15 minuter.

6. Spela på casion
Givetvis bör du också spela på något casino när du är i Las Vegas, bara för att testa på hur det är. Var dock noga med att inte spela bort för mycket pengar, och räkna inte med att den stora vinsten finns någonstans här i den amerikanska dekadensens huvudkvarter.

7. Gå på barrunda
Ett annat tips är helt enkelt att gå på en barrunda. Det är lätt att ta sig från hotell till hotell och sätta sig och ta några drinkar i deras barer överallt. Det finns klubbar överallt och de på hotellen Bellagio och Caesars Palace är bra tips, men om du inte känner för att dansa så är en barrunda på olika spännande hotell definitivt rekommendera. I Las Vegas är givetvis partystämningen hög överallt, med häftiga drinkar och bra musik.

8. The Venetian
Ett av de mer populära hotellen i Las Vegas är The Venetian. Här finns kanske stadens coolaste pokerrum och en väldigt spektakulär hotellobby. Här hittar du gondoler, shopping mysiga torg och väldigt bra restauranger där du kan hitta allting du önskar dig i matväg.

Åk till Las Vegas för en fantastiskt hockeyupplevelse

Om du vill ha en lite annorlunda hockeyresa så bör du definitivt utnyttja läget nu när Las Vegas har fått sitt eget hockeylag. Att se NHL-hockey på plats är en fantastisk upplevelse för ett svensk hockeyfan, då det är här de bästa spelarna i världen finns.

Som bekant vet man på andra sidan Atlanten hur man fixar en show, och det är någonting som märks på matcherna i alla amerikanska proffsidrotter, inte minst i NHL. Om du inte har sett en sådan match på plats förut så bör detta definitivt vara på din bucketlist. Detsamma gäller naturligtvis ett besök till den amerikanska kontinenten. Hockeyresor innebär då på många sätt det bästa av två världar och är ett väldigt prisvärt alternativ när det gäller att både ta del av bra sport och andra roliga upplevelser.

Att se NHL-hockey i Las Vegas är definitivt ett minne för livet och är närmast ett måste för dig som gillar hockey och inte ännu har beskådat denna märkliga kulturmetropol på plats.