Vancouver Canucks NHL-resor & biljetter

Vancouver Canucks: NHL-resor & biljetter

Vancouver är en riktig pärma i västra Kanada. Staden brukar räknas som en av de vackraste i Nordamerika och ligger otroligt fint vid Stilla havetkusten och omgiven av berg. Hockeyintresset är på topp (som vanligt i Kanada) och vi svenskar har alltid uppskattats här. Henrik och Daniel Sedin innehar de flesta rekorden i klubben och vår nya superstjärna Elias Pettersson måste upplevas på plats!

Matchbiljett

Välj typ av biljett i nästa steg.

Hotell om det önskas

Annars boka enbart biljett.

Jourtelefon dygnet runt

Känn dig trygg under resan

Hjälp med flyg om det önskas

Eller boka flyg själv

Mer om Vancouver

Vancouver i provinsen British Colombia är en riktigt pärla på Kanadas västkust. Staden ligger otroligt vackert vid vattnet och har flera gånger utsetts till världens bästa stad att bo i vilket säger mycket om vilken otrolig stad detta är.

Totalt bor det runt 600 000 i staden och drygt två miljoner i storstadsområdet.

Ishockeyn är stor här precis som i resten av Kanada. Just nu är deras två närmaste rivaler Calgary Flames och Edmonton Oilers som båda ligger i provinsen Alberta lite längre in från kusten.

Men från säsongen 2021-22 kommer de få ett nytt lag precis på sitt trappsteg. Seattle har fått klartecken att kliva in i NHL och de ligger bara precis på andra sidan gränsen i USA.

Mer om Vancouver Canucks

Redan 1945 grundades ett ishockeylag i Vancouver som gick under namnet Vancouver Canucks och de spelade i dåvarande PCHL samt WHL. 1970 klev de in i NHL via en expansions draft och sedan dess har de varit en fast bit av det NHL vi känner igen idag.

Laget har varit framme i Stanley Cup-final tre gånger (1982, 1994 samt 2011) men de har aldrig lyckats vinna. När de förlorade en sjunde och avgörande final på hemmaplan mot Boston Bruins 2011 rann det över för hemmafansen då upplopp bröt ut i staden efter förlusten.

Även 1994 förlorade Canucks i just en sjunde avgörande Stanley Cup-final, den gången stod New York Rangers för motståndet.

Vancouver hade en riktigt storhetsperiod under Daniel och Henrik Sedin i början på 10-talet. Under perioden 2008 – 2013 vann de sin division samtliga fem säsonger och två av säsongerna var de även hela ligans bästa lag i grundserien och vann Presidents Trophy. Det enda som saknades då var förlusten där i den sjunde och avgörande finalen mot Boston.

Efter denna storhetsperiod hamnade de precis som alla andra i NHL i problem med lönetaket samtidigt som Daniel och Henrik blev allt äldre. Senast de var med i slutspelet var säsongen 2014-15 men de svagare säsongerna har även gjort att de fått drafta tidigare ock plockat upp flera spännande spelare och nu har de framtiden för sig.

Detta syns bland annat genom Elias Pettersson som draftades i förstarundan 2017 som femte spelare totalt av Vancouver. Sundsvallssonen stod för en otroligt imponerande rookiesäsong där han gjorde 28 mål och stod för totalt 66 poäng på 71 matcher. De gjorde även att han blev utsedd till ligans bästa rookie, ett pris som enbart tre svenskar tidigare vunnit.

De tidigare vinnarna är Peter Forsberg 1994-95, Daniel Alfredsson säsongen därpå och sedan Gabriel Landeskog 2011-12.

Nu hoppas fansen att laget återigen ska klättra i tabellen och bli en topputmanare.

Mer om Vancouver Canucks hemmaarena Rogers Arena

Vancouver Cancuks spelar sina hemmamatcher i Rogers Arena som började byggas 1993 och som invigdes 1995.

När den byggdes fick den namnet General Motors Place men bytte 2010 till dagens Rogers Arena.

Arenan byggdes inför när Vancouver skulle få ett NBA-lag och ersatte Pacific Coliseum. NBA-laget Vancouver Grizzlies lämnade sedan staden 2011 men Vancouver Canucks spelar fortfarande sina hemmamatcher här.

Det var här som OS 2010 spelades även om arenan under OS tillfälligt bytte namn till Canada Hockey Place”.

Arenan har delvis renoverats och kapaciteten på arenan vid ishockeymatcher har ökat från 18 422 1995 till 18 910 sedan 2012. Vid konserter tar arenan hela 19 000 åskådare.

Kända spelare och utsålda matcher

Biljetter kan vara riktigt svåra att få tag i. Vancouver är galna i sitt hockeylag, precis som det är på många andra ställen i Kanada. Faktum är att när det den 13 oktober 2014 ”endast” var 18 647 åskådare bröts en svit med hela 474 raka utsålda hemmamatcher.

Vancouver har haft många stora spelare genom tiderna. Bland svenskar hittar vi Markus Näslund, Daniel Sedin, Henrik Sedin, Mats Sundin, Mattias Öhlund, Alexander Edler, Mikael Samuelsson, Loui Eriksson, Anders Eldebrink, Thomas Gradin, Patrik Sundström och Elias Pettersson.

Ser vi internationellt har vi även spelare som Pavel Bure, Mark Messier, Aleksandr Mogilnyj, Trevor Linden, Vladimir Krutov, Igor Larionov, Pavol Demitra, Esa Tikkanen och Felix Potvin.

Vanliga frågor:

Hur tar man sig till Rogers Arena i Vancouver?

Arenan ligger nära Gastown och Chinatown vilket gör det enkelt att ta sig till arenan. Beroende på vart du befinner dig i stan är det ofta enklast att gå till arenan. Bor du lite längre bort kan du ta kollektivtrafiken och kliva av på stationen Chinatown Station som traffikeras av både Expo och Millennium linjerna.

Om du istället kommer med Canada linjen kan du antingen kliva av vid Vancouver City Centre Station och gå drygt sju kvarter. Eller så byter du vid Waterfron Station till Expo eller Millennium linjerna och åker till Chinatown Station.

Vilka biljetter ska man välja när man ska se Vancouver Canucks i Rogers Arena?

Man kan tänka på att Vancouver Canucks anfaller två gånger mot sektionerna 111-112. Spelarbåsen är mot sektion 116-118 och utvisningsbåsen vid 105-107. Level 200, 400 samt 500 är olika typer av boxar, restauranger och VIP-områden som är betydligt dyrare. 100 level är de närmast isen och 300 level är den övre sektionen för publik.

De mest prisvärda biljetterna hittar du förmodligen på sektionerna på långsidan på övre etage. De billigaste kortsidan på övre etage. Vill du komma riktigt nära isen får du däremot räkna med att det kostar mer men då känner man givetvis av farten på ett helt annat sätt.

Har Vancouver Canucks vunnit Stanley Cup?
Nej. De har däremot varit i final tre gången 1982, 1994 samt 2011. De två senare har dessutom gått hela vägen till en sjunde och avgörande match där Canucks sedan förlorat.

Läs mer:
Hos vår partner kan du läsa mer om du vill tjäna pengar på internet.