Se NHL i Las Vegas – Guide till bästa platserna & sektionerna i nya T-Mobile Arena

NHL-resor & biljetter Las Vegas Golden Knights

Ska du till Las Vegas och vill kombinera världens bästa ishockey med en riktig show i klassisk Las Vegas-stil?

Då är ett besök i Las Vegas Golden Knights hemmaarena T-Mobile Arena ett måste. Arenan är nybyggd och en av NHL:s häftigaste, både sett till hur unik den är men även det publiktryck som blir där.

Guide: Billigaste, bästa och mest prisvärda platserna

Men vart är egentligen de billigaste, mest prisvärda och de bästa platserna i T-Mobile Arena? Det ska vi reda ut här.

Först kan vi inleda med själva kartan där ni kan se vart alla olika sektioner är placerade i förhållande till varandra. Notera även att det är till höger på den här kartan, alltså mot sektionerna 10-11 som Vegas anfaller två perioder. Utvisningsbåsen är mot sektion 15-16 och lagens bås är mot sektionerna 5-6.

Vegas Golden Knights karta över arenan

Dyraste platserna:
Om vi räknar bort olika typer av vip-boxar så är det precis som vanligt i USA dyrast att sitta närmast glaset. De älskar sitta precis vid glaset och de första raderna där är vanligtvis väldigt dyra både på kort och långsida. Vill man däremot ha några av arenans bästa platser kan man sitta lite högre upp på den nedersta etaget på långsidan. Då får man en perfekt mix av överblick men trots det väldigt nära spelet.

Billigaste platserna (mest prisvärda):
De billigaste platserna är inte helt oväntat högt upp på övre etage på kortsidorna och i hörnen. Trots att man sitter högt upp här ser man matchen riktigt bra då arenan har en bra lutning vilket gör att man fortfarande känner sig ganska nära isen. Det kan även vara lite mer stämning uppe bland de billigare biljetterna där mer ”vanliga fans” ofta finns.

Detta är förmodligen också de mest prisvärda biljetterna då man ser riktigt bra och priset är en bråkdel jämfört med längre ner.

Unika biljetter: Nattklubb och NHL-hockey samtidigt?
Vegas är ett unikt ställe och det märks även på arenan. Köp biljetter till HYDE Lounge eller party deck och festa inför, under och efter matchen med stil. Dessa platser är visserligen högst upp i arenan men det är garanterat en unik upplevelse som du inte får i någon annan arena.

Mer om NHL i Vegas

Vegas Golden Knights är det första professionella sportlaget som Las Vegas har och man märker hur stolta lokalinnevånarna är över att äntligen ha ett eget lag att hålla på.

Golden Knights klev in i NHL säsongen 2017-18 och de skrällde och gick direkt till Stanley Cup-final anförda av svensken William ”Wild Bill” Karlsson som stod för hela 50 mål om man slår ihop grundserien och slutspelet.

Stämningen i T-Mobile Arena med den häftiga showen inför nedsläpp och Las Vegas skyline uppe i taket blev genast omtalad i hela NHL.

Arenan började byggas 2014 och stod klar för invigning den 6 april 2016. Arenan ligger i den södra delen av strippen precis intill New York New York och i närheten av MGM Grand, Excalibur och Tropicana.

Det är däremot väldigt enkelt att nå arenan från alla hotell i Vegas då det går smidigt att gå längst med strippen och taxibilar finns i överflöd om man bor lite längre bort.

Om du inte kan ta dig till Vegas men vill skruva upp spänningen med dagens bästa speltips så hittar du det hos Bettips.se