NHL i Miami? Ja nästan! Här är alla sportlag i Miami och övriga Florida

NHL i Florida

Är resan till Miami bokad? Vill du passa på att ta en paus från stranden med lite ishockey från världens bästa liga? Självklart går det att lösa!

Miami har visserligen inget eget lag. Men Florida Panthers spelar i Fort Lauderdale som ligger drygt en halvtimme norr om Miami med bil.

Själva arenan BB&T Center ligger i västra utkanten av Fort Lauderdale vilket gör att från Miami Beach tar det runt 40 minuter till själva arenan.

Men varför inte göra det till en dagsutflykt med Fort Lauderdale med sin fina beach boardwalk under dagen och sedan NHL på kvällen?

Florida Panthers har haft många tuffa år sedan de klev in i NHL 1993 men efter tio raka säsonger utan att nå slutspelet har de nu tagit sig till slutspelet två av de åtta senaste säsongerna och flera av de senaste säsongerna har de varit just över eller i närheten av 100 poäng.

Se NHL i Tampa Bay

Förutom Florida Panthers finns även Tampa Bay Lightning i Florida. De spelar i västra Florida i staden Tampa. Det är något längre, en bilutflykt från Miami Beach till Amalie Arena där de spelar tar cirka 4,5 – 5 timmar.

De har däremot en supermodern och häftig arena och har dominerat NHL:s grundserie under flera säsonger även om de inte riktigt fått ihop det i slutspelet.

Övrig sport i Florida

Det finns även mycket annat för oss sportintresserade i Miami. Eller vad sägs om dessa lag:

NFL, amerikansk fotboll: Miami Dolphins (klicka här för att se spelschema och boka)
NBA, basket: Miami Heat (klicka här för att se spelschema och boka)
MLB, baseball: Miami Marlins
MLS, fotboll: Inter Miami CF

Om ni sedan besöker övriga delar av Florida finns det ännu fler lag. Om ni till exempel besöker Orlando för Disney World eller Universal Studios kan ni även passa på att se NBA med Orlando Magic eller MLS med Orlando City.

Flyger ni via Jacksonville har de även ett NFL-lag.

Florida populärt bland svenskar

Florida är en av de delstater i USA som flest svenskar besöker. Dels på grund av det väldigt härliga klimatet, de relativt korta flygningarna jämfört med västkusten men även de stora utbudet av aktiviteter. De flesta kan hitta något för just dem i Florida.

Oavsett om man vill ta det lugnt vid en vacker strand, köra äventyr ute i Everglades, ta en kryssning till Karibien, vara en hel vecka på Disney World, ta del av några av världens bästa nattklubbar eller för den delen – se några av världens bästa sportlag.

Att Florida har två lag i både NBA och NHL samt tre stycken i NFL gör det väldigt lätt att hitta något bra att se under sin resa till Florida. Nästan oavsett när på året man far. Under sommaren när NBA, NFL och NHL har uppehåll är till exempel både MLS och MLB igång.

Eftersom många dessutom har en hyrbil när de är i Florida går det väldigt enkelt att ta sig runt till de olika städerna och lagen.