Chicago Blackhawks NHL-resor & biljetter

Chicago Blackhawks: NHL-resor & biljetter

Med runt 2,7 miljoner innevånare är Chicago USA:s tredje största stad och har otroligt goda flygförbindelser från Sverige. Hockeylaget Chicago Blackhawks är ett av de så kallade ”Original six-lagen” som grundade NHL och har vunnit Stanley Cup hela sex gånger inklusive tre sedan 2010. Klassiska arenan United Center är dessutom NHL:s näst största och smeknamnet ”The Madhouse on Madison” säger väl allt?

Matchbiljett

Välj typ av biljett i nästa steg.

Hotell

Extra nätter går att lägga till

Jourtelefon dygnet runt

Känn dig trygg under resan

Hjälp med flyg om det önskas

Eller boka flyg själv

Mer om Chicago Blackhawks

Chicago Blackhawks grundades 1926 och är genom det ett av Original Six-lagen som varit med från ligans inledning. De var det fjärde laget från USA att ansluta till ligan efter att Boston klivit in 1924 och New York samt Pittsburgh 1925.

Original Six betyder alltså inte att Chicago är ett av de sex första NHL-lagen någonsin. Det är däremot ett av de blott sex lagen som varit med ända sedan 20-talet. Många andra lag som var med då har lagts ner, flyttats eller slagits ihop med andra lag.

Blackhawks har spelat hela 13 Stanley Cup-finaler och vunnit sex av dem. De hade bland annat en riktigt imponerande storhetstid under inledningen av 2010-talet. De vann Stanley Cup 2010, 2013 samt 2015. Dessutom nådde de konferensfinal 2009 samt 2014.

Deras arena, United Center, är en vida omtalat runt om i ligan. Endast Bell Centre i Montréal tar in mer folk och de 19 717 som går in i United Center när det spelas ishockey skapar en mäktig stämning. De har även möjlighet att ta in delar stående publik vilket gör att de kan ta in hela 22 428 när man räknar in den stående publiken vilket gör den störst i NHL.

Arenan brukar bland annat kallas för ”The Madhouse on Madison” vilket avslöjar lite om stämningen på arenan. Det är även här som Chicago Bulls spelar sina matcher. Arenan invigdes 1994 och renoverades 2009 samt 2014.

Bland de mer kända spelarna i Chicago Blackahawks historia hittar vi bland annat Tony Esposito, Ed Belfour, Doug Wilson, Phil Esposito, Denis Savard, Stan Mikitia, Chris Chelios, Bobby Hull, Doug Gilmour samt Jeremy Roenick. Bland de större spelarna som spelat nyckelroller under lagets tre Stanley Cups på 2010-talet hittar vi Jonathan Toews, Patrick Kane, Duncan Keith, Niklas Hjalmarsson, Marian Hossa samt Brent Seabrook.

Chicago Blackhawks spelar i den västra konferensen i Central Division tillsammans med Colorado Avalance, Dallas Stars, Minnesota Wild, Nashville Predators, St. Louis Blues samt Winnipeg Jets.

Nuvarande upplägg är att de spelar fem matcher varje säsong mot lagen i deras division, tre matcher mot övriga lag som spelar i samma konferens och sedan två matcher per säsong mot lagen från den östra konferensen.

Mer om staden Chicago

Chicago är en stad som många i Sverige lätt glömmer. Men de missar verkligen något. Det är som sagt USA:s tredje största sett till befolkning med ca 2,7 miljoner i själva staden och över 9,5 miljoner innevånare i storstadsområdet.

Staden ligger fint vid Michigansjöns strandkant i den sydvästra delen av sjön. Staden hör till delstaten Illinois och de största närliggande städerna är Millwauke och Detroit.

Staden är känd för sin kärlek till idrott och förutom Chicago Blackhawks i NHL kan man även se följande lag under sin resa till Chicago.

NBA: Chicago Bulls
NFL: Chicago Bears
MLB: Chicago Cubs & Chicago White Socks
MLS: Chicago Fire