Minnesota Wild NHL-resor & biljetter

Minnesota Wild: NHL-resor & biljetter

Minnesota Wild spelar i superfina Xcel Energy Center i St. Paul som är en del av ”twin cities” då St. Paul och staden Minneapolis vuxit ihop och blivit en.Delstaten Minnestoa är även den delstat i USA med flest svenskättlingar.

Enligt vissa beräkningar finns det drygt 4,5 miljoner svenskättlingar i USA och Minnesota har flest där hela 9,9% av befolkningen har svenska rötter. Du kan med andra ord räkna med ett varmt välkomnande och många frågor om Sverige när du pratar med lokalbefolkningen.

Matchbiljett

Välj typ av biljett i nästa steg.

Hotell om det önskas

Annars boka enbart biljett.

Jourtelefon dygnet runt

Känn dig trygg under resan

Hjälp med flyg om det önskas

Eller boka flyg själv

Mer om arenan Xcel Energy Center

Arenan Xcel Energy Center börajde byggas 23 juni 1998 och öppnade sedan 29 september 2000. Kostnaden var runt 170 miljoner dollar och HOK Sport var arkitekterna bakom arenan.

Arenan ligger i Saint Paul och det är främst just Minnesota Wild som använder arenan som sitt hem. Tidigare har även Minnesota Swarm (NLL) samt Minnesota Lynx (WNBA) använt arenan som hem.

Publikkapaciteten är17 954 när de spelar ishockey och upp till 20 552 vid konserter.  Minnesota Wild har ofta väldigt mycket publik på sina matcher och från att arenan öppnade år 2000 var samtliga matcher utsålda fram till att sviten bröts 16 oktober 2010.

Vill du spela på någon av Minnesotas matcher hittar du samtliga alla odds hos nhl-odds.nu.